Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Jong volwassenen

Gespreksgroep 25+

Op verzoek van een aantal jongeren is deze gespreksgroep opgericht.

Zij wilden een plek waar ze serieuze gesprekken konden voeren en nadenken over het leven en over het geloof. Inmiddels is er al heel wat gepraat en is deze groep belangrijk geworden voor de deelnemers. Alles kan aan de orde komen: succesverhalen maar ook het worstelen en vastlopen en onderuitgaan. We hebben veel vragen: aan elkaar, aan de bijbel, aan de kerk en aan de verschillende vormen van geloven… We lachen ook veel en hebben het ook gezellig…

Gespreksgroep 30+

Deze groep bestaat al jaren maar nieuwe mensen zijn van harte welkom.

We praten over alles wat met ons leven te maken heeft en verbinden dat met geloofsvragen of de bijbel. De ene keer starten we met iets waar we tegen aangelopen zijn dan weer starten we vanuit een bijbelgedeelte. Steeds weer verrast het ons dat die oude verhalen uit de bijbel ons nog zo veel te zeggen hebben. En de preken worden boeiender! (zijn online te beluisteren maar ook live).

Taizé

Op iedere 3e zaterdagavond van de oneven maanden organiseren wij in de Dorpskerk, Nedereindseweg 1-3 in Nieuwegein-Jutphaas, een mooie Taizéviering waarbij iedereen, jong en oud en tussenin, van harte welkom is. In juli is er géén Taizéviering i.v.m. de zomervakanties, dus ieder seizoen zijn er 5 Taizévieringen: september, november, januari, maart en mei. De aanvang is altijd om 19.30u (kerk open vanaf 19.15u).

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
Tel.: 030 - 606 42 88

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG