Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Vastenkaart

Als Rank gemeente willen we moedoen met het Kerk in Actie project: Heel Nederland vast.

Wat is vasten?

De 40 dagen tijd is een mooie tijd om vaste gewoontes te doorbreken en na te denken over de vraag: hoe vast zit ik aan snoepen, TV kijken, gebruik van de auto, vlees eten enz.

Vasten is dingen die je gewend bent en waarover je niet nadenkt onder de loep nemen, loslaten, afzien van aardse zaken en gewoontes, om zo ruimte te maken voor bezinning . In de Bijbel staan veel teksten over vasten, zoals in Matteüs 6 en 9. Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees of koek en snoep of de auto laten staan of een avond zonder TV. Je kunt ook met iets nieuws beginnen wat je nooit deed, zoals elke dag een kaartje sturen of bidden voor iemand in je omgeving.

Kerk in Actie heeft een kaart beschikbaar waarop je bij kunt houden hoeveel tijd/geld je bespaart wat je kunt inzetten om een nieuw begin te geven aan weeskinderen in Rwanda of voor het ZWO project van de Rank: Hulp voor straatkinderen in Colombia.

Ga jij de uitdaging aan?

Bestel een actiekaart in de webwinkel van kerk in Actie of download die hier. Er liggen ook een aantal kaarten in de hal. Voor extra inspiratie kun je via het formulier ook de 40dagentijdkalender aanvragen met daarin dagelijks een bijbeltekst, quote, verhaal, gedicht of vastentip.

Op dit moment hebben 12 rankleden aangegeven mee te gaan doen.

We zullen regelmatig via de wekelijkse nieuwsbrief vertellen over onze ervaringen.

Wil je meedoen? Laat het ook ons weten!

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
Tel.: 030 - 606 42 88

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG