Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Logo Buurtgezinnen

Steungezinnen gezocht! Opa’s oma’s, buurvrouw, buurman!

Stichting Buurtgezinnen.nl is een stichting met de missie dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin. Door ouders van vraaggezinnen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, op adem te laten komen wordt voorkomen dat problemen verergeren en kinderen uiteindelijk uit huis worden geplaatst. Het koppelen van een vraaggezin aan een steungezin werkt preventief en kan ervoor zorgen dat ouders het volhouden en de kinderen zich positief kunnen blijven ontwikkelen in hun eigen gezin. Het ondersteunen bij de opvoeding stimuleert ook de onderlinge relaties in de buurt. Sinds november 2017 is de stichting ook in Nieuwegein actief en al vele gezinnen zijn met succes ‘gekoppeld’.

Voor verschillende vraaggezinnen ben ik op zoek naar een steungezin:

  • die een dagdeel, 4 uur per week een veilige speelplek kan bieden aan een kind en die met de ouders wil meedenken of meehelpen als dat eens nodig is.
  • die flexibel ondersteuning wil bieden, in de buurt kan zijn als er even hulp wordt gevraagd. Waar een kind veilig kan spelen als het even nodig is.
  • die samen met een moeder en haar kind iets leuks wil ondernemen, bijvoorbeeld 1x per week/14 dagen ontdektocht in Nieuwegein o.a. om de taal te leren.

De vragen zijn even divers als de gezinnen soms maar voor een paar uurtjes per week. Als steungezin geef je zelf je beschikbaarheid aan. Je kiest uit de oproepen een vraaggezin dat bij jou past. De coördinator begeleid het traject voor beide gezinnen. Samen optrekken is voor alle gezinnen een verrijking, leuk en dankbaar.

Spreekt dit je aan? Ben of ken je een gezin wat hulp kan gebruiken of zo’n gezin wil ondersteunen?
Voor al uw vragen zijn wij als volgt te bereiken:

mobiel  nummer : 06 –242 68 314

via de website of via de mail

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
Tel.: 030 - 606 42 88

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG