Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Collecte en corona

Voorlopig is er tijdens de vieringen nog geen inzameling van gaven. Voorlopig gaat nog niet iedereen naar de kerk. Maar misschien wilt u toch uw gaven geven. Dat kan! Wij vragen u dat te doen via onderstaand rekeningnummer.

  • IBAN-nr.: NL86 INGB 0005 2680 94
  • t.n.v. Kerkelijk Centrum de Rank Kollekte Rekening
  • graag met vermelding van datum en collectedoel.

Indien er geen doel vermeld wordt, dan zal dit evenredig verdeeld worden.

Transgender vlag

De 1ste zondag in november vieren wij de Oogstdienst. Wij danken voor al het goede dat wij hebben mogen ontvangen. Maar wij staan ook stil bij die mens (of mensen) voor wie het leven niet vanzelf gaat. Daarom heeft deze viering ook altijd een maatschappelijk thema en proberen wij het ‘dichtbij’ te houden. Te zien wat onder ons is… Dit jaar is het thema van de Oogstdienst Geboren om mens te zijn.

Oogsten

In het najaar wordt de oogst binnengehaald: appels, peren, aubergines, tomaten, aardappelen en nog veel meer. Wat in het voorjaar gezaaid en gepoot is en in de zomer kon groeien en bloeien, is in het najaar gerijpt om geplukt te worden, geoogst te worden. Zo gaat dat in de natuur.

Maar de natuur gaat verder dan het gewas van de velden en akkers.
Gaat verder dan oceanen en het klimaat en de vogels en vissen.
Alles wat leeft en ademt is natuur en ook wij mensen horen tot die natuur.

Mens-zijn is niet altijd gemakkelijk en gaat ook niet vanzelf. We worden geboren als jongetje of meisje… maar wat als jij je ‘anders voelt’? Niet thuis voelt in dat lijf? Dan volgt er een moeilijk leven – het groeien gaat niet vanzelf en voor je kan gaan bloeien moeten er heel wat hobbels genomen worden. Maar hopelijk komt er ook voor die mens een tijd dat er geoogst kan gaan worden. In deze oogstdienst staat deze groep mensen centraal, genoemd als Transgenders.

Eén van hen is een gemeentelid en zal vertellen over dat proces en wat het betekent om nu zover te zijn dat er geoogst kan worden.

En delen

Juist nu!!!!

Met de oogstdienst in het vooruitzicht willen we graag een oproep doen. Veel mensen zijn momenteel genoodzaakt om meer thuis te blijven dan ze gewend zijn. Wij zouden het fijn vinden als we het  voor elkaar krijgen om met elkaar plantjes uit te delen! Hoeveel we gaan uitdelen weten we nog niet precies, maar het liefst héél veel!

We willen dit doen op zaterdag 31 oktober. We kunnen dit best op een Coronaproef manier uitvoeren. Dus…..wie wil ons die dag helpen met rondbrengen van plantjes? Laat het ons vooral weten via de mail. We hopen op veel reacties!! Bedankt alvast!

diakenen Ida Vissers en Janny Suurmond
en ds. Anne-Mieke van der Plaat
De Oogstdienstcommissie

De transgendervlag die u boven aan ziet werd ontworpen door Monica Helms, een vrouwelijke transgender, in 1999. De vlag werd voor de eerste keer gebruikt tijdens de gaypride in Phoenix (2000). De vlag staat symbool voor de transgendergemeenschap en bestaat uit vijf horizontale banen: twee lichtblauw, twee lichtroze en een witte baan in het midden. De kleur wit staat voor iedereen met een fluïde gender-identiteit, die zichzelf beschouwen als genderloos of in een proces van geslachtsverandering zitten. In het Amerikaanse Santa Clara werd de vlag in 2016 voor het eerst gebruikt. (bron: Wikipedia)

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
Tel.: 030 - 606 42 88
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG