Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Collecte en corona

Voorlopig is er tijdens de vieringen nog geen inzameling van gaven. Voorlopig gaat nog niet iedereen naar de kerk. Maar misschien wilt u toch uw gaven geven. Dat kan! Wij vragen u dat te doen via onderstaand rekeningnummer.

  • IBAN-nr.: NL86 INGB 0005 2680 94
  • t.n.v. Kerkelijk Centrum de Rank Kollekte Rekening
  • graag met vermelding van datum en collectedoel.

Indien er geen doel vermeld wordt, dan zal dit evenredig verdeeld worden.

Ontmoeten en bezinnen

De werkgroep “ONTMOETEN en BEZINNEN” nodigt iedereen, ja iedereen, van harte uit mee te doen aan haar activiteiten. Op deze pagina is het actuele aanbod te vinden van kringen, cursussen, ontmoetingsavonden, enz., die we op het programma hebben staan.

Ieder jaar kiezen we een thema. Het jaarthema van 2018-2019 is vieren. Lees meer over het thema: Start elke dag alsof er wat te VIEREN is!

Retraitedag

Soms heb je teveel aan je hoofd. Word je opgeslokt door de hectiek van het dagelijks leven.
Wordt er aan alle kanten aan je getrokken en verlies je jezelf.
Misschien is het tijd geworden om even wat afstand te nemen en weer op zoek te gaan naar de bron in je leven, maar ook jezelf rust, ruimte en stilte te gunnen.

Lees meer...

Pastorie en kerk in Vreeswijk

Onder bovenstaande titel verscheen begin 2019 in het blad CRONYCK DE GEYN een artikel over domineesdochter Annie van den Berg, gesc hreven door Jaap Boersema. Jaap ontmoette Annie (geboren op 27 november 1922) op een Rijnreis. Haar vader, dominee A.M. van den Berg ‘stond’ van 1925 tot het einde van de oorlog in Vreeswijk. Het volledige artikel zoals eerder gepubliceerd in 'CRONYCK DE GEYN', het blad van de gezamenlijke musea in Nieuwegein, is hier te downloaden .

Lees meer...

Activiteiten rond 75 jaar bevrijding

Op 5 mei 2020 wordt ’75 jaar bevrijding’ officieel gevierd. Ook in de Rank besteden wij hier (op verschillende manieren) aandacht aan:

  • Theatermonoloog ‘Wie ben ik’? door Kees van der Zwaard op 23 april
  • Schilderijen tentoonstelling in mei

Andere activiteiten in dit kader:

  • In januari en februari hebben we nagedacht over bevrijding en vrijheid vanuit de kunst, theologie en filosofie
  • De filmavond De ballon is vanwege de corona maatregelen niet door gegaan
  • De boekbespreking De keuze, leven in vrijheid Edith Eva Eger is vanwege de corona maatregelen niet door gegaan.

Lees meer...

Boek: Wat doe ik hier in Godsnaam?

De gespreksgroep Wat geloof ik eigenlijk? is een kring onder leiding van ds. Anne-Mieke van der Plaat. Tijdens zes donderdagavonden gaat de groep op verzoek het boek Wat doe ik hier in Godsnaam? van ds. Carel ter Linden (ISBN:9789029587129) bespreken.

Lees meer...

Koffie / thee ontmoetingen

Wat doe je als je gaat koffie drinken? Gewoon bijpraten en het nieuws uitwisselen. Daarom bent u ook nu weer van harte welkom. U mag gerust iemand mee nemen!

Lees meer...

Preekvoorbereiding

We buigen ons met elkaar over de bijbeltekst voor de aanstaande zondag of over de tekst die is aangegeven voor de vespers in de advents- of 40-dagen periode. Het verbindt je met elkaar en je gaat met meer nieuwsgierigheid en plezier naar de erediensten, die erop volgen.

Lees meer...

Maaltijd voor alleengaanden

Buiten is het voorjaar al duidelijk zichtbaar. Iedere dag zie je bijna de struiken groener worden. De voorjaarsbloemen laten ook al volop hun kleuren zien. Dus is het weer tijd voor de voorjaarsmaaltijd voor alleengaanden. Dit keer is het weer op een dinsdag en wel dinsdag 16 april.

Lees meer...

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
Tel.: 030 - 606 42 88
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG