Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Ontmoeten en bezinnen

De werkgroep “ONTMOETEN en BEZINNEN” nodigt iedereen, ja iedereen, van harte uit mee te doen aan haar activiteiten. Op deze pagina is het actuele aanbod te vinden van kringen, cursussen, ontmoetingsavonden, enz., die we op het programma hebben staan.

Ieder jaar kiezen we een thema. Het jaarthema van 2018-2019 is vieren. Lees meer over het thema: Start elke dag alsof er wat te VIEREN is!

Walk of peace

Ook dit  jaar vindt er weer een Walk of Peace plaats.Op 21 september starten we om 13.30 in het stadhuis met een introductie en om 14.00 vertrekken we daarvandaan. We lopen een route van zo’n 5 km en komen uiteindelijk weer terug vlak bij het vertrekpunt.

Lees meer...

Toen in 2012 de Nieuwe Bijbelvertaling uitkwam hebben we met velen de Bijbel in 1 jaar uitgelezen. Margareth heeft ook de Bijbel in gewone taal in 1 jaar gelezen. Nu is er op 15 november een Bijbel gepubliceerd waarbij er een indeling per dag is gemaakt om de Bijbel in 1 jaar te lezen. Je leest elke dag uit drie verschillende Bijbelboeken. Margareth heeft deze Bijbel gekregen en heeft besloten de uitdaging aan te gaan.

Lees meer...

Muziek anasheed

Op zaterdag 9 maart is er van 14.00 tot 19.00 een bijeenkomst voor vrouwen in de moskee in Nieuwegein. (Professor Doctor Hesselaan 4a, 3431 CD Nieuwegein). Dit is een ontmoeting tussen vrouwen uit de diverse kerken en de moskee in Nieuwegein, om met elkaar internationale vrouwendag te vieren.

Lees meer...

Boek: Wat doe ik hier in Godsnaam?

De gespreksgroep Wat geloof ik eigenlijk? is een kring onder leiding van ds. Anne-Mieke van der Plaat. Tijdens zes donderdagavonden gaat de groep op verzoek het boek Wat doe ik hier in Godsnaam? van ds. Carel ter Linden (ISBN:9789029587129) bespreken.

Lees meer...

Koffie / thee ontmoetingen

Wat doe je als je gaat koffie drinken? Gewoon bijpraten en het nieuws uitwisselen. Daarom bent u ook nu weer van harte welkom. U mag gerust iemand mee nemen!

Lees meer...

We buigen ons met elkaar over de bijbeltekst voor de aanstaande zondag of over de tekst die is aangegeven voor de vespers in de advents- of 40-dagen periode. Het verbindt je met elkaar en je gaat met meer nieuwsgierigheid en plezier naar de erediensten, die erop volgen.

Lees meer...

Maaltijd voor alleengaanden

Buiten is het voorjaar al duidelijk zichtbaar. Iedere dag zie je bijna de struiken groener worden. De voorjaarsbloemen laten ook al volop hun kleuren zien. Dus is het weer tijd voor de voorjaarsmaaltijd voor alleengaanden. Dit keer is het weer op een dinsdag en wel dinsdag 16 april.

Lees meer...

Walk of Peace 2018

In 2018 is er op meer dan 30 plekken in Nederland rond de vredesweek een Walk of Peace gelopen, een initiatief ondersteund door PAX. Op zaterdag 22 september heeft dit  voor het eerst ook in Nieuwegein plaatsgevonden. Doel van een Walk of Peace is de ontmoeting en daarmee verbinding met mensen buiten je eigen kringetje. Er is een werkgroep met leden van verschillende kerken, de moskee en verschillende maatschappelijke organisaties in Nieuwegein druk bezig geweest met de organisatie.

Lees meer...

Activiteiten van anderen

Om ons heen worden allerlei activiteiten georganiseerd. We vestigen uw aandacht graag op:

Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Rooms Katholieke Parochie Drieeenheid

Protestantse Gemeente IJsselstein

Protestantse Gemeente Houten

Agenda

16 sept 14:00 uur
Parkinson Cafe
16 sept 20:00 uur
Moderamen
21 sept 13:30 uur
Walk of Peace
22 sept 11:00 uur
gespreksgroep 30+
25 sept 10:30 uur
koffie-ontmoeting
26 sept 19:30 uur
Alzheimer Cafe

Vervoer

Wilt u opgehaald worden voor een kerkdienst of voor een activiteit? Neem dan contact op met

Meindert van Steeg
tel.: 06-15214670

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
Tel.: 030 - 606 42 88

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG