Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Ontmoeten en bezinnen

Om elkaar te ontmoeten en tot bezinning te komen vinden diverse activiteiten plaats in De Rank die u op deze pagina kunt vinden.

Ook vestigen wij graag uw aandacht op activiteiten van de Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord en op andere activiteiten die bij ons passen.

Het staat iedereen in De Rank vrij om zelf initiatieven te ontplooien. Neem daarvoor contact op met de kerkenraad.

Antwerpen

De taakgroep Ontmoeten&Bezinnen van Nieuwegein-Noord organiseert in mei een vakantiereis per luxe Comfort Class touringcar naar de Belgische kust. Vertrek op maandag 8 mei 2023, terugkomst op vrijdag 12 mei 2023. We verblijven in hotel Ibis De Panne (in de plaats de Panne, op 1km van de kust).

Lees meer...

Contextueel bijbellezen: dat is vanuit een thema met de Bijbel en met elkaar in gesprek om uit te zoeken wat de Bijbel ieder van ons te zeggen heeft over de tijd waarin we leven.

Er is nu één avond gepland: 22 november om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.45 uur.

Lees meer...

Kerststukjes maken in 2021

Afgelopen jaar organiseerden we de kerstmarkt op een nieuwe manier: in de ochtend hadden we een workshop kerststukjes maken, en ’s middags werden de gemaakte kerststukjes op de kerstmarkt aangeboden. Dat is ons zodanig goed bevallen dat we dat dit jaar ook weer willen doen.
Het concept is als volgt: Op Zaterdag 10 december houden we in de ochtend een workshop ‘kerststukjes maken’ in de Rank. Gedurende de workshop is er koffie met gebak en tussen de middag verzorgen we een lekkere lunch. Na de lunch maken we de stukjes af waarna de Rank ingericht wordt voor de kerstmarkt. Behalve de verkoop van de stukjes, kerstkaarten, handvaardigheidsproducten en de inmiddels overbekende erwtensoep is er ruimschoots gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie, thee of een drankje.

Lees meer...

Woensdag 14 december 2022 vindt in Vreeswijk de 57e editie van de Volkskerstzang plaats in de Barbarakerk te Vreeswijk. Tijdens Vreeswijk bij kaarslicht is er dat ene uurtje bezinning rondom het kerstverhaal, omlijst met vertellingen, muziek, koor- en samenzang alsmede het koper ensemble van het Leger des Heils.

Voor die koor- en samenzang zoeken we nog zangers die in het 30 personen grote koor willen meezingen. Er zijn nog plaatsen en iedereen met enige zangtalent is welkom.

Lees meer...

Lectio Divina

In principe iedere maand lezen we de Bijbel volgens de methode van de Lectio Divina, een eeuwenoude manier van mediteren op teksten uit de bijbel. In de lectio divina gaat het er niet om de tekst kritisch te verklaren, maar om haar van binnen uit te verstaan. We benaderen de tekst telkens in 4 stappen:

  • lectio (lezen)
  • meditatio (aandachtig luisteren)
  • oratio (gebed)
  • contemplatio (schouwen).

Door de tekst herhaaldelijk contemplatief te lezen komen we tot rust en ontstaat er ruimte om te verstaan wat de bijbel ons vandaag te zeggen heeft.

Komende data: 28 oktober, 25 november en 30 december 2022, zie de agenda.

Ouderen ontmoetingen

Wat doe je als je gaat koffie drinken? Gewoon bijpraten en het nieuws uitwisselen. U mag gerust iemand mee nemen!

Jenni Schuldink en dominee Ole van Dongen heten u van harte welkom.

Lees meer...

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG
ANBI-gegevens de Rank
ANBI-gegevens Diaconie