Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Collecte en corona

Zolang de vieringen wegvallen is er vanzelfsprekend geen inzameling van gaven. Maar misschien wilt u toch uw gaven geven. Dat kan! Wij vragen u dat te doen via onderstaand rekeningnummer.

  • IBAN-nr.: NL86 INGB 0005 2680 94
  • t.n.v. Kerkelijk Centrum de Rank Kollekte Rekening
  • graag met vermelding van datum en collectedoel.

Indien er geen doel vermeld wordt, dan zal dit evenredig verdeeld worden.

Boek: Wat doe ik hier in Godsnaam?

De gespreksgroep Wat geloof ik eigenlijk? is een kring onder leiding van ds. Anne-Mieke van der Plaat. Tijdens zes donderdagavonden gaat de groep op verzoek het boek Wat doe ik hier in Godsnaam? van ds. Carel ter Linden (ISBN:9789029587129) bespreken.

Op de voorflap van het boek staat:

Geïnspireerd door de mensen om hem heen, ervaart Carel ter Linden tijdens zijn leven een verandering in de wijze waarop hij zich verhoudt tot het geloof en de verhalen uit de bijbel. Het idee dat de wereld en het leven een diepe betekenis moeten hebben, een verborgen Zin, raakt hij langzaam kwijt. Natuurlijk wil hij wel een zin aan zijn leven geven, en proberen er iets van te maken, maar dat is een zin zonder hoofdletter. Ter Linden kan zich echter geen leven voorstellen zonder de verhalen van het Oude en Nieuwe Testament en de diepe wijsheid die daarin ligt opgeslagen. 

Op de achterflap: De Arbeiderspers vroeg Carel ter Linden een boek te schrijven over wat hij zelf gelooft, of niet (meer) gelooft. Kortom: wat hij aan zijn kinderen zou kunnen of willen doorgeven. Daarmee is ´Wat doe ik hier in GODSNAAM?´ het verslag van een spirituele zoektocht en een uiterst persoonlijk verhaal geworden.

Deze kring bestaat al vele jaren: er zijn mensen ‘van het eerste uur’ en mensen ‘die komen en gaan’. Belangrijk is de veiligheid en het vertrouwen in de groep en het respectvol omgaan met elkaar. Wij willen een open groep zijn waar iedereen welkom is, die zich in het bovenstaande kan vinden.

Literatuur

Wat doe ik hier in Godsnaam? van ds. Carel ter Linden, ISBN: 9789029587129.

Het boek kost € 19,99 en is ook als e-boek verkrijgbaar voor € 9,99.

De praktijk wijst uit dat het heel prettig is om het boek in je bezit te hebben en je van te voren in te lezen.

Details

Data en tijd: 2019-2020: donderdagavonden 3 oktober, 7 november, 12 december, 9 januari, 6 februari en 5 maart, van 20.00 tot 22.00 uur in de Rank

Leiding: ds. Anne-Mieke van der Plaat

AANMELDEN

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
Tel.: 030 - 606 42 88
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG