Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Affiche voorstelling Helderman

Theatermaker Thomas Borggrefe laat zich in zijn voorstellingen inspireren door zijn werk met mensen met dementie:  gesprekken, ontmoetingen, naar muziek luisteren, stilte, er zijn zonder woorden. Zijn nieuwe theatervoorstelling is ‘Helderman’ (regie Titus Tiel Groenestege) over vergeten, gelukkig-zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood. Een musicus heeft dementie en laat zien wat in hem omgaat. De voorstelling geeft diepe inzichten in de gevoels-en belevingswereld van een man met dementie, het proces laat een mens zien in al zijn kunnen, niet meer kunnen, onmacht en vragen: Wanneer is mijn leven met deze ziekte niet meer leefbaar? Een actueel onderwerp, geen antwoord, maar voelen en zien, wat in iemand omgaat.

De wereld van dementie is een onbegrijpelijke, wonderlijke landschap vol kleuren, fragmenten, poëzie en grillige vormen. De voorstelling is een compositie van muziek, teksten, zwaarte en lichtheid, zoals het leven met dementie is.

Thomas Borggrefe maakte al 5 voorstellingen over dementie. Voorstellingen waarin spelenderwijs veel informatie over de beleving van dementie wordt gegeven. Iedereen die met dementie in aanraking komt - of dit nu is omdat men zelf de diagnose heeft, als familielid of beroepsmatig  - herkent elementen uit  de voorstellingen.  Borggrefe : “Ik probeer mijn publiek bewust te maken van het feit dat het wezen van de mens met dementie hetzelfde blijft. Het gevoel heeft geen dementie!”

Na afloop van de voorstellingen, gaat Thomas Borggrefe steevast in gesprek met zijn publiek. Hij beantwoord vragen en roept vragen op. Hier komt zijn ervaring als geestelijk verzorger in de zorg voor mensen met dementiezorg mooi samen met zijn talent als theatermaker. Feitelijke informatie wordt afgewisseld met ontroerende beelden  en verhalen met humor.

Kaarten à €5,- voor deze voorstelling zijn al te reserveren

Activiteiten van anderen

Om ons heen worden allerlei activiteiten georganiseerd. We vestigen uw aandacht graag op:

Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord

Rooms Katholieke Parochie Drieeenheid

Protestantse Gemeente IJsselstein

Protestantse Gemeente Houten

Agenda

27 jan 09:30 uur
Catechese zondag
28 jan 18:00 uur
Kerkenraad - bezinningsavond
31 jan 20:00 uur
Preekvoorbereiding
02 feb 17:00 uur
Actie Kerkbalans - laatste dag
03 feb 11:00 uur
Gespreksgroep 30+
05 feb 19:30 uur
Afronding actie kerkbalans

Vervoer

Wilt u opgehaald worden voor een kerkdienst of voor een activiteit? Neem dan contact op met

Meindert van Steeg
tel.: 06-15214670

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
Tel.: 030 - 606 42 88

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG