Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Afgelopen jaar organiseerden we de kerstmarkt op een nieuwe manier: in de ochtend hadden we een workshop kerststukjes maken, en ’s middags werden de gemaakte kerststukjes op de kerstmarkt aangeboden. Dat is ons zodanig goed bevallen dat we dat dit jaar ook weer willen doen.
Het concept is als volgt: Op Zaterdag 10 december houden we in de ochtend een workshop ‘kerststukjes maken’ in de Rank. Gedurende de workshop is er koffie met gebak en tussen de middag verzorgen we een lekkere lunch. Na de lunch maken we de stukjes af waarna de Rank ingericht wordt voor de kerstmarkt. Behalve de verkoop van de stukjes, kerstkaarten, handvaardigheidsproducten en de inmiddels overbekende erwtensoep is er ruimschoots gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie, thee of een drankje.

Kerststukjes maken in 2021Voor de workshop komt t.z.t. een inschrijvingslijst die via de Nieuwsbrief wordt aangekondigd. Iedereen die andere jaren een kerststukje kwam kopen kan dan dit jaar zelf zijn of haar eigen kerststukje maken met het materiaal wat we al hebben. Er is namelijk nog voor jaren voldoende materiaal uit de verzameling van Jannie Salverda, behalve misschien een aanvulling van de schalen en potjes waarvoor we in November een oproep in de Nieuwsbrief zullen plaatsen.

Vorig jaar maakten we behalve de stukjes die de deelnemers mee naar huis namen, met elkaar nog zo’n 50-tal stukjes voor de verkoop. Als dat ook dit jaar lukt kunnen we aan het eind van de dag de kas van het ZWO project nog verder vullen.

Schrijf dus alvast de datum van 10 december in je agenda. Het belooft een gezellige dag te worden die niemand wil missen. En wil je helpen met de organisatie van deze dag, we kunnen extra hulp goed gebruiken: Enkele mensen die bereid en in staat zijn om het maken van de kerststukjes te begeleiden is één. Daarnaast mensen die willen helpen met de logistiek (transport van de spullen, inrichten van de zaal, verzorgen van de bar, etc.). En ook mensen die nieuwe ideeën hebben voor andere activiteiten gedurende de dag om het nog gezelliger te maken. Wil je helpen, of weet je iemand anders, laat het weten aan Herman Verburg of Wim Sanderse.

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG
ANBI-gegevens de Rank
ANBI-gegevens Diaconie