Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Kerkdiensten

De ochtenddiensten in de Rank zijn te beluisteren via de kerkomroep
Naar de kerkonroep

en te zien op ons YouTube kanaal
Naar ons YouTube kanaal

Vieren

De zondagse dienst begint om 9.30 uur. De diensten zijn ook digitaal te volgen, zie onze home pagina voor de links.

Liturgische schikking tweede advent

De tafel is de basisgedachte: een vierkante tafel (een verwijzing naar de eerste altaren in de tempel) waaraan iedereen genodigd wordt, mee mag doen, het leven kan vieren met alle ups en downs en waar God aanwezig is. In de lezingen op de adventszondagen gaat het over vier vrouwen die verbonden zijn met de levenslijn in de geschiedenis van Jezus. Zij zijn (me)de dragers van de tafel. Per zondag gaat het verhaal over een van deze vrouwen, een van deze dragers.

Lees meer...

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaat gedenken wij onze overledenen. De liturgische schikking is een lint langs doopvont en paaskaars. Daarin liggen de stenen met de namen die vanaf het overlijden tot nu op de gedachtenistafel hebben gelegen. Bij iedere steen brandt een kaarsje.

Lees meer...

Na twee jaar vieren we dit jaar weer vespers in de aanloop naar kerst. Er zijn voldoende mensen bereid geweest om mee te werken dat we alle zondagen van de advent vespers kunnen vieren. Als thema hebben we tussen hoop en vrees gekozen, met het oog op de wereld waar we in leven en de hoop waaruit we mogen leven, toegekeerd naar het doorbrekende licht van kerst. We lezen uit de profeet Jesaja, en we bidden de psalmen.

Na afloop is er als vanouds gelegenheid om koffie te drinken. Van harte welkom!

Lees meer...

Liturgische schikking Oogstdienst 2022

Met de oogstdienst brengen wij - symbolisch - de opbrengst van het land naar de kerk. Die wordt daarna weer uitgedeeld aan de mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Lees meer...

Er bestaat binnen de Rank een brede behoefte aan een meer divers muziekaanbod. Een groepje Rank leden is hiermee aan de slag gegaan. Dat heeft geleid tot diverse diensten met “andere” muziek dan we meestal horen en zingen. Op een rijtje wat we inmiddels gepland hebben:

Lees meer...

Psalmen Anders

In 2013 verscheen Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk. Binnenkort verschijnt er een nieuwe bundeling met nog zo’n 100 nieuwe varianten bij de 150 Psalmen onder de titel Psalmen anders.

Lees meer...

Liturgische schikking veertig dagen

Genade is wat we ontvangen is het uitgangspunt van de komende weken in de kerk.

Door genade blijft er altijd zicht op het onbekende, op het onverwachte, op het Goddelijke.

In de veertig dagen tijd zien we een verbeelding met o.a. hoge, droge grassen. Ze herinneren ons aan een voorbije lente, zomer en herfst. Later zal de verbeelding steeds groener worden: de hoop op een nieuwe lente. Onderaan staat een rieten mand. De mand wordt niet tot aan de rand gevuld, maar blijft open om het ontvangen  te benadrukken. De schikking rust op de bodem van de mand en reikt naar boven, naar de hemel.

Lees meer...

Fragment van de paaskaars

In de viering van Stille Zaterdag wordt in het donker de nieuwe Paaskaars ontstoken. We geven het Licht van Christus aan elkaar door.

Lees meer...

Stuk in de hal

LICHT staat centraal in de vijf liturgische schikkingen tot en met Kerst . Ze vormen een serie die de ruimte laat voor verbeelding van de kijker en
zullen inspireren.

Los van de schikkingen in de kerkzaal staat ook een prachtig stuk in de hal.

Lees meer...

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG
ANBI-gegevens de Rank
ANBI-gegevens Diaconie