Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Kerkdiensten

De ochtenddiensten in de Rank zijn te beluisteren via de kerkomroep
Naar de kerkonroep

en te zien op ons YouTube kanaal
Naar ons YouTube kanaal

Sinds dit seizoen is er een groep mensen binnen de Rank die in gesprek is met elkaar en ideeën uitwisselt over muziek in de Rank. Nadat we één keer bij elkaar zijn geweest kwamen er mooie ideeën uit voort die nu uitgevoerd worden. In oktober was er de uitvoering van het koor El Jakim. Een groot enthousiast koor die af en toe swingend zong tot eer van God. Mij maakte het vrolijk en ik voelde me betrokken bij de muziek en het evangelie dat werd verkondigd door de liederen. We kregen veel positieve reacties en ook vragen als: kan dit vaker in de Rank? Een koor en/of liederen zingen die in andere kerken wel worden gezongen? Voor anderen is dit niet de meest passende muziek voor de Rank. De gesprekken mogen er zijn!

In november werkten Ellona, Bert, Hannah en Rieneke samen met organist Rogier van der Wal mee aan een dienst. Inhoudelijk en muzikaal een mooie dienst. We weten dat de voorbereiding door de muzikanten best veel is, maar het geeft ook plezier en er is aandacht voor de muziek en de teksten.

We hebben ook  vorderingen gemaakt met het idee van Wolfgang en Linda om jongeren samen te brengen in een jeugdensemble om het plezier in samen muziek maken mogelijk te maken en om ze kennis te laten maken met religie en cultuur binnen de kerk. De afspraken zijn gemaakt, Gerard Poot (o.a bekend van Domstad jeugdorkest) is gecontracteerd als dirigent voor een project dit voorjaar voor 10 repetities en een uitvoering binnen de dienst van 18 juni. Zet deze datum vast in de agenda! Nu gaan we op zoek naar die jongeren. Dat gaat ons vast lukken. Ken jij een jongere die zijn instrument redelijk bespeelt en toe is aan samenspelen met anderen? Vraag hem dan voor het ensemble en laat het ons weten. We vertellen er graag over. Het maakt niet uit van welke kerk die gene is of geen kerkelijke achtergrond heeft, iedereen zo ongeveer tussen de 9 en 18 jaar is welkom. Wanneer dit project goed verloopt gaan we dit voortzetten in het volgende seizoen.

Op een rijtje wat we de komende maandan gepland hebben:

2 april 2023

Fred Omvlee, zingende Elvis dominee (zie https://fredomvlee.nl/), verzorgt de dienst.

30 april 2023

Poëziedienst verzorgd door Aad Goddijn (liturg en pianist), Margo van Biezen (zang), André Droogers en Rogier van der Wal (organist).

21 mei 2023

Kinderdienst met Jolanda Abspoel-Kromhout (zie https://jolandasverhalen.nl/. Zij verzorgt een theaterstuk met een verhaal.

18 juni 2023 Dienst met medewerking jeugdensemble

En natuurlijk horen wij ook graag na afloop wat u er van vond.

Ida Vissers en Ineke Lautenbach

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG
Bestel uw collectebonnen

 

ANBI-gegevens de Rank
ANBI-gegevens Diaconie