Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Kerkdiensten

De ochtenddiensten in de Rank zijn te beluisteren via de kerkomroep
Naar de kerkonroep

en te zien op ons YouTube kanaal
Naar ons YouTube kanaal

Diversen - vieren

De gedachtenistafel

Licht in de kerk heeft symbolische waarde. In de bijbel lezen we (Genesis 1) dat Gods eerste scheppingsdaad was te zorgen dat er licht kwam in een donkere chaotische wereld. God maakte scheiding tussen donker en licht. Vanaf dat moment is er na elke donkere nacht weer het licht van een nieuwe morgen.

Lees meer...

Logo kerkomnroep.nl

Kerkdiensten in de Rank kunnen zowel tijdens de dienst als achteraf via de computer worden beluisterd via kerkomroep op internet. Iedere dienst blijft in ieder geval tot 2 weken na datum staan, maar meestal (veel) langer.

CD van de cantorij

De Cantorij van de Rank bestaat ruim 25 jaar en is een enthousiaste en gezellige groep mensen die zingen als hobby hebben. De Cantorij repeteert elke woensdag van 20:15 tot 22:15 uur in kerkelijk centrum De Rank aan de Lupinestraat in Nieuwegein-zuid. Na de repetities is er gelegenheid om bij een drankje — en soms ook een hapje — even gezellig na te praten.

Lees meer...

Liturgische kleuren hebben een betekenis

De herkomst van de taal van kleuren in de kerk is niet meer te achterhalen. Waarschijnlijk sloten kleuren naadloos aan bij een persoonlijke of gemeenschappelijke gemoedstoestand. Ook verhalen roepen kleuren op. Toen mijn kleinzoon (vijf jaar) zijn vader een verhaal over zijn werk hoorde vertellen, riep hij: "Dat is blauw". Wij vroegen wat is blauw? Wat pappa zegt, is blauw, zei hij.

Kleuren kunnen spontaan opkomen bij bepaalde verhalen. We zullen zien dat de kleuren van het kerkelijk jaar verwijzen naar de betekenis van bijbelverhalen. 

Lees meer...

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG
ANBI-gegevens de Rank
ANBI-gegevens Diaconie