Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Wie zijn wij

De Rank, lid van de Protestantse Kerk in Nederland, wil een open, gastvrije geloofsgemeenschap zijn die ruimte biedt voor ontmoeting, waar mensen omzien naar elkaar en naar de wereld waarin wij leven. Vanuit die gedachte nodigen wij u van harte uit om onze kerkdiensten te bezoeken of deel te nemen aan onze activiteiten.

Gesprekken over het beleidsplan

De periode van september 2021 tot maart 2022 stond in het teken van het opstellen van het nieuwe beleidsplan en een profielschets voor een nieuw te beroepen predikant. In dat kader waren er naast een tweetal kerkenraads-vergaderingen ook twee gemeente-avonden. Inmiddels heeft de kerkenraad in de vergadering van 16 maart deze documenten goedgekeurd. Het beleidsplan kunt u hier downloaden.

Lees meer...

Anne-Mieke van der Plaat

Wat was het een mooi afscheid! Na ruim 20 jaar nam Anne-Mieke van der Plaat afscheid van de Rank. Op deze pagina een verzameling foto's.

Lees meer...

Regenboogvlag

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er veel commotie is rond de z.g. Nashville verklaring.

Veel kerken en burgerlijke gemeenten hebben de regenboogvlag laten wapperen om duidelijk te maken dat zij niet mee willen doen aan het opdelen van mensen in hokjes.

Zondag 13 januari zal ook bij de Rank de regenboogvlag wapperen om te laten zien waar we als Rankgemeente voor staan.

Lees meer...

Herinneringstegeltje van de eerste Assemblee in 1948

70 jaar Wereldraad van Kerken - Een verslag van een feestelijke dag

Je zou het niet verwachten, maar bij de viering van 70 jaar Wereldraad van Kerken op  23 augustus 2018 was iemand aanwezig die er ook in 1948 bij was. Albert van den Heuvel, 86 jaar, ooit secretaris-generaal van de Nederlandse Hervormde Kerk en voorzitter van de VARA, was er toen bij in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en nu was hij bij het symposium. Verder waren er die dag natuurlijk vele Nederlanders, maar we hebben ook diverse mensen uit alle delen van de wereld gesproken, van ‘buren’uit Duitsland tot iemand van de andere kant van de wereld: Nieuw-Zeeland.

Jenni en ik waren er als vertegenwoordigers van het European Forum of LGBT Christian Groups, en ook omdat we het erg leuk vonden om deze dag mee te maken. Hieronder een verslag van een feestelijke dag in Amsterdam.

Lees meer...

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG