Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Wie zijn wij

De Rank, lid van de Protestantse Kerk in Nederland, wil een open, gastvrije geloofsgemeenschap zijn die ruimte biedt voor ontmoeting, waar mensen omzien naar elkaar en naar de wereld waarin wij leven. Vanuit die gedachte nodigen wij u van harte uit om onze kerkdiensten te bezoeken of deel te nemen aan onze activiteiten.

Regenboogvlag

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er veel commotie is rond de z.g. Nashville verklaring.

Veel kerken en burgerlijke gemeenten hebben de regenboogvlag laten wapperen om duidelijk te maken dat zij niet mee willen doen aan het opdelen van mensen in hokjes.

Zondag 13 januari zal ook bij de Rank de regenboogvlag wapperen om te laten zien waar we als Rankgemeente voor staan.

Lees meer...

Een beeld uit Bethel in Den Haag

Sinds vrijdag 26 oktober 2018 is er een doorlopende kerkdienst aan de gang in Den Haag, in buurt-en-kerkhuis Bethel voor de Armeense familie Tamrazyan.

Het gezin Tamrazyan, van Armeense afkomst, maar al negen jaar in Nederland wonend, wordt met uitzetting bedreigd. Hoewel verschillende rechters in hun asielzaak een voor hen positief oordeel gaven, besloot de Raad van State uiteindelijk dat het gezin uitgezet kan worden. Een beroep op het Kinderpardon, een regeling bedoeld voor asielkinderen die al langer dan vijf jaar in ons land verblijven, werd afgewezen. Niet verrassend, want bijna elk in Nederland geworteld kind loopt stuk op het Kinderpardon. Na enkele jaren laat de praktijk zien dat met deze regeling maar in minder dan 10% van de gevallen het kinderpardon wordt toegewezen.

Lees meer...

Hier staan we voor

De Protestantse gemeente de Rank in Nieuwegein-Zuid is een geloofsgemeenschap die verbonden is door  het geloven in en het zoeken naar God.

We willen een geloofsgemeenschap zijn waarin de veelkleurigheid van ieders geloofsbeleving zichtbaar en hoorbaar en geaccepteerd is. We ontmoeten elkaar op velerlei momenten, op zondag en doordeweeks, in grotere of kleinere kring. Die ontmoetingen zijn belangrijk omdat ze ons helpen woorden te vinden voor onze vragen en eigen kwetsbaarheid te leren accepteren.

Lees meer...

Nieuwe ouderling Ingrid Halstein

Zondag 30 september mochten we afscheid nemen van Johan en Nienke van der Gugten als ouderlingen en Ingrid Halstein bevestigen.

Lees meer...

Herinneringstegeltje van de eerste Assemblee in 1948

70 jaar Wereldraad van Kerken - Een verslag van een feestelijke dag

Je zou het niet verwachten, maar bij de viering van 70 jaar Wereldraad van Kerken op  23 augustus 2018 was iemand aanwezig die er ook in 1948 bij was. Albert van den Heuvel, 86 jaar, ooit secretaris-generaal van de Nederlandse Hervormde Kerk en voorzitter van de VARA, was er toen bij in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en nu was hij bij het symposium. Verder waren er die dag natuurlijk vele Nederlanders, maar we hebben ook diverse mensen uit alle delen van de wereld gesproken, van ‘buren’uit Duitsland tot iemand van de andere kant van de wereld: Nieuw-Zeeland.

Jenni en ik waren er als vertegenwoordigers van het European Forum of LGBT Christian Groups, en ook omdat we het erg leuk vonden om deze dag mee te maken. Hieronder een verslag van een feestelijke dag in Amsterdam.

Lees meer...

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
Tel.: 030 - 606 42 88

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG