Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid

Wie zijn wij

De Rank, lid van de Protestantse Kerk in Nederland, wil een open, gastvrije geloofsgemeenschap zijn die ruimte biedt voor ontmoeting, waar mensen omzien naar elkaar en naar de wereld waarin wij leven. Vanuit die gedachte nodigen wij u van harte uit om onze kerkdiensten te bezoeken of deel te nemen aan onze activiteiten.

De Liefde van Christus beweegt ons tot verzoening en verbondenheid.

Dat was het thema van de 11de Assemblee, waar vertegenwoordigers van 352 kerken uit de hele wereld bijeen kwamen. Samen representeren ze meer dan een half miljard christenen. De Assemblee vindt in principe eens per zeven jaar plaats.

Wij, Jenni Schuldink en Ineke Lautenbach, waren er enkele dagen bij.

Lees meer...

Gesprekken over het beleidsplan

De periode van september 2021 tot maart 2022 stond in het teken van het opstellen van het nieuwe beleidsplan en een profielschets voor een nieuw te beroepen predikant. In dat kader waren er naast een tweetal kerkenraads-vergaderingen ook twee gemeente-avonden. Inmiddels heeft de kerkenraad in de vergadering van 16 maart deze documenten goedgekeurd. Het beleidsplan kunt u hier downloaden.

Lees meer...

Anne-Mieke van der Plaat

Wat was het een mooi afscheid! Na ruim 20 jaar nam Anne-Mieke van der Plaat afscheid van de Rank. Op deze pagina een verzameling foto's.

Lees meer...

Bij een verhuizing buiten de grenzen van De Rank wordt u automatisch uitgeschreven uit De Rank en ingeschreven bij een kerkelijke gemeente waar u komt te wonen. Dat gebeurt buiten uw wil om. Maar wat als u lid van De Rank wilt blijven? Kan dat?

Lees meer...

Regenboogvlag

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er veel commotie is rond de z.g. Nashville verklaring.

Veel kerken en burgerlijke gemeenten hebben de regenboogvlag laten wapperen om duidelijk te maken dat zij niet mee willen doen aan het opdelen van mensen in hokjes.

Zondag 13 januari zal ook bij de Rank de regenboogvlag wapperen om te laten zien waar we als Rankgemeente voor staan.

Lees meer...

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG
Bestel uw collectebonnen

 

ANBI-gegevens de Rank
ANBI-gegevens Diaconie